3 Boyutlu Yazıcı Üretimi

Düşün, Üret, Geleceğine Değer Kat...

3d üretim

3d Yazıcı Nedir ?

Sanal ortamda tasarlanmış 3 boyutlu nesneleri katı formda somut nesnelere dönüştüren makinelere 3 boyutlu yazıcı denir. 3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilir, çizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilir, hatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz. Kısacası 3 boyutlu yazıcılar ile dilediğiniz her şeyi basabilirsiniz.

3d Yazıcı Nasıl Çalışır ?

3D yazıcılar, katmanlı imalat (Additive Manufacturing) diye nitelendirilen bir üretim yöntemi ile çalışırlar. Baskı için birçok hammadde kullanılsa da genellikle filament diye nitelendirilen termo plastik materyaller kullanılır. 3D yazıcıların çalışabilmeleri için 3boyutlu modele, tasarıma ihtiyacı vardır. Bilgisayar ortamında AutoCAD, Solidworks, 3DsMax gibi bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) programı ile tasarlanmış çizimler veya 3 boyutlu tarayıcı ile taranmış olan nesneler ‘.stl’ uzantısında dışa aktarılırlar. 3D yazıcı ‘.stl’ uzantısındaki dosyayı algılar ve baskı işlemini gerçekleştirir. Çalışma prensibinin biraz daha detayına inmek istiyorum. Baskı işlemine başlamadan önce yazıcının ucunda ‘nozzle’ diye adlandırılan kafa bölgesinin belirli bir sıcaklığa gelmesi gerekmektedir. Çünkü 3D baskı işlemi eriyen filamentin katman katman ve üst üste serilmesiyle gerçekleşir.

Kullanım Alanları Nelerdir ?

3D Yazıcı ile yapabileceklerinizin herhangi bir sınırı yok. Ürün prototipleme, ev dekorasyonu, hediyelik eşya gibi kullanım amaçları hali hazırda yaygın olanlar. Örneğin çiçekleriniz için tasarladığınız veya hazır tasarımını bulduğunuz bir vazo basabilirsiniz. Yapmayı düşündüğünüz bir robotun gövdesinde 3D baskılara yer verebilir, hatta gövdenin tamamını 3D baskı ile yapabilirsiniz. 3D yazıcı teknolojisi ayrıca giyilebilir teknoloji ve tekstilde de kendine yer bulmuş durumda. Ortopedik çözümlerde, giysilerde, saat ve bileklik gibi aksesuarlarda 3D baskı teknolojisinden yararlanılmaktadır. Ünlü spor markaları son dönemlerde spor ayakkabılarının tabanlarında ve çeşitli bölgelerinde 3D baskı kullanarak seri üretime geçirdiler. Bu sürece baktığımızda yüksek maliyet ve seri üretim sorunlarını bir nebze aştıkları görülüyor.

3d Yazıcı Üretimi Ders İçeriği

-3D yazıcı nedir?, Ne işe yarar?, 3D printer'ın çalışma mantığı,3D Yazıcı ile Neler Yapılabilir?, Kullanım Alanları Nelerdir? (1 saat)
-3D printer parçalarını tanıma (1 saat)
-Şasi montaj işleminin yapılması (2 saat)
-Simplify3D eğitimi verilmesi (1,5 saat)
-Elektronik kartın tanınması (1,5 saat)
-Elektronik kart üzerin de 3D printer parçalarının montajı ve denenmesi (2 saat)
-3d printerin yazılımının yapılması (9 saat)
-Testlerin yapılması eksik bir sorun var ise giderilmesi (2 saat)


3d Yazıcı Üretimi Kurs Takvimi

3d proje

3d Üretim

Eğitim saati:Takvim sayfamıza bakınız
Eğitim günleri :Her Cumartesi-Pazar
Eğitim başlangıcı:Takvim sayfamıza bakınız
Adres : Mutlukent Mah. 1964 Sk. No: 6A Ümitköy Çankaya/Ankara
  • Kapasite8 kişi
  • YaşYetişkinler İçin

Mühendis ve bilgisayar öğretmenliği kökenli olan eğitmenlerimizin teknoloji ve yazılım konularında Türkiye’nin en önde gelen Şirketlerinde iş deneyimleri bulunuyor. Bu sayede teorik bilgilerin yanında uygulamaya yönelik yazılım-elektronik trendleri açısından da vizyon katıyorlar.

Dünyanın Her Yerinde Geçerliliği Olan Ve Iyi Bir Gelecek İçin Olmazsa Olmaz Global Yetenek...Kodlama(Bilgisayar Programlama)